lunes, 12 de marzo de 2012

El ratolí i el gat


OBJECTIUS: desenvolupar el llenguatge, els moviments
I la relació amb els altres.

EDAT: De 4-indefinida

TIPUS DE JOC: Principalment es un joc psicomotor, on es treballen les posicions d’acatxar-se, de parar, de córrer, alçar i baixar els braços.
També es treballa de forma secundaria diferents tipus de rols que poden intercanviar-los per adonar-se del que passa en cada situació. Es un joc molt bo per a treballar les emocions dels nens, com pot ser per exemple el nerviosisme...   

DESENVOLUPAMENT:
Es posa tot el grup en un cercle agafant-se de la mà.
Un d’ells ix al mig del cercle i canta una cançó1 per a fer pagar a un altre.
Els dos que es queden al mig del cercle son els que faran de gat i de ratolí.
El qui faja de gat (es col·locarà a la part de fora del cercle) tindrà que intentar pillar al ratolí, i el qui faja de ratolí(es posarà dins del cercle) tindrà que fugir del gat, amb la condició de, qui estan al cercle aniran pegant voltes agafats de les mans cantant una cançó2 i deixant passar o no al gat i al ratolí.
Per tal de deixar-los passar, les persones que estiguin al cercle, deuran alçar els braços, per el contrari si no volen deixar-los passar, no deuran pujar els braços.

MATERIAL:
En aquest joc, sols ens farà falta un lloc ampli a l’aire lliure per tal de que els nens i nenes estiguin amples, i les dos cançons per a poder jugar:

Cançó 1:                              Cançó 2:

Pito pito                                 Ratón que te pilla el gato
Pito pito gorgorito                  ratón que te va a pillar
Dónde vas tú tan bonito        si no te pilla esta noche
A la era verdadera                te pillará en la madruga’ /
Pim-pom fuera.                     / Mañana te pillará.


NOTA: Per a que el gat i el ratolí no es cansen molt, aquests poden oferir el seu lloc a un altre company, sempre i quan, es fiquen davant d’algun company  i diga “gat” o “ratolí” fort per a que tots ho escolten.

No hay comentarios:

Publicar un comentario